Σούπερ μάρκετ: Αλλάζει το ωράριο από Δευτέρα-Κανονικά οι υπηρεσίες delivery και take away

Τα σούπερ μάρκετ θα κλείνουν στις 20:30 από τη Δευτέρα και την Κυριακή 15 Νοεμβρίου, δεν θα ανοίξουν, είπε στην ΕΡΤ ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης.

Αυτή τη στιγμή η ροή είναι φυσιολογική και υπάρχει επάρκεια, δεν υπάρχει λόγος για να ανοίξουν την Κυριακή, είπε ο κ. Παπαθανάσης και διευκρίνισε πως σήμερα και αύριο θα λειτουργήσουν μέχρι τις 21:00 και το Σάββατο κανονικά μέχρι τις 20:00.

Το μέτρο θα ισχύσει κατά τη διάρκεια του lockdown.

Απαντήσεις για το τι θα ισχύσει με τα νέα μέτρα έδωσε αναλυτικά ο Παναγιώτης Σταμπουλίδης, γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή.

Για τα νέα μέτρα και την απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 21:00 έως τις 5:00 ο κ. Σταμπουλίδης, ξεκαθάρισε ότι οι υπηρεσίες delivery και take away θα λειτουργούν κανονικά μετά τις 9 το βράδυ. Αν κάποιος για παράδειγμα, πάει στην εργασία του μπορεί να πάρει κάτι να φάει.

Τα σουπερ μαρκετ δεν θα ανοίξουν την Κυριακή και θα κλείνουν στις 20:30. Ο κ. Σταμπουλίδης, σημείωσε δε, ότι όποιος το επιθυμεί μπορεί να ανοίξει και νωρίτερα μετά τις 5:30 το πρωί.

Σχετικά